Løp 6: Skullerud

24 mai - 6 juni (uke 21 - 22)

Starten går i bunn av Trolldalen der skiløpyen tar av fra grusstien. De første to kilometrene går oppover etter skiløypen som betyr at stien er stor og tydelig, men man kan ta mange ulike mikroveivalg for å få best mulig løpbarhet og kortest mulig vei. Stien går delvis over myr så her er det bare å forberede seg på skitne legger. 

 

Løypen fortsetter rett videre og ved Rundvann går løypen inn på en større blåsti som skal følges ca. en km. Her er løpbarheten bedre (men fortsatt ikke helt uten utfordringer) og det gjør det mulig å få langet ut etter den tunge starten. Neste parti følger en mye brukt terrengsykkelsti hvor stien bølger seg fint i terrenget med store partier berg i dagen. Her er det mulig å leke seg med terrenget og få følelsen av å fly frem. Dette partiet varer knappe en km før løypen igjen skifter karakter. Nå startet den siste stigningen som overgår fra stor til gradvis mindre sti. I den bratteste delen av denne stigningen befinner klatresegmentet seg. Har du noe mer på lager?!

 

 På toppen av åsen følger løypen kanten på Skullerudmåsan før det brekker ned i en særdeles teknisk sti mot mål. OBS! Her handler det om å bruke armene for å holde balansen og trippe med beina for å holde farten nedover. Målgang er i skogskaten ved den lille plenen nordøst for Skullerud skianlegget.

Lang løypa

5,2km

250m

270m

Løypeprofil

Bilder fra Løypa

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by Oslo Sticup